Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dubbelglas-subsidie.nl
Dubbelglas-subsidie.nl

Rendement

Als je voor isolatieglas kiest dan is het natuurlijk goed om te weten welk rendement je mag verwachten. Een hoog rendement zorgt ervoor dat je je investering sneller kunt terugverdienen.

Milieu Centraal heeft uitgezocht wat het rendement op dubbelglas is. De organisatie kwam tot de conclusie dat je een rendement van 6% kunt behalen als je al je enkelglas ramen vervangt met HR++ (gemiddelde woning in Nederland met 100 m2 woonoppervlak).

Het financiële rendement

Voor de meeste mensen is het financiële rendement natuurlijk van belang en kun je dit gemakkelijk uitrekenen. Je hebt hiervoor wel enige informatie nodig. Het rendement is dan de besparing gedeeld door de investering die je doet.

Voorbeeld: als je €100 euro per jaar kunt besparen op je energienota en je investering heeft €2000 euro gekost, dan staat het rendement gelijk aan 5% op jaarbasis. Een groot verschil, als we dit met de rente op een spaarrekening vergelijken.

Het rendement op het energieverbruik

Een ander rendement wat eigenlijk nauw samenhangt met het financiële rendement is die van het energieverbruik. Hier wordt gekeken naar het huidige energieverbruik en die na het installeren van nieuw glas. Het rendement is dan te berekenen door het nieuwe energieverbruik minus het oude energieverbruik te delen door het oude energieverbruik.

Voorbeeld: met HR++ glas met een U-waarde van 1,0 kun je per m2 ongeveer 23 m3 gas op jaarbasis besparen. Een gemiddeld appartement in Nederland heeft ongeveer 15 m2 aan raam (en een huishouden van 2 verbruikt ongeveer 1600 m3 gas op jaarbasis), wat dus neer zal komen op een jaarlijkse besparing van 345 m3 gas. Dus: 1255-1600/1600 = -21%. M.a.w., je kunt in dit voorbeeld dus een vijfde op je gasverbruik besparen als je je enkelglas ruiten vervangt met HR++ glas.

Je wilt ook een goed rendement?

Je kunt bij meerdere dubbelglas aanbieders een offerte aanvragen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten en het potentiële rendement van isolatieglas voor in jouw woning of kantoorpand. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters