Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Ga je maatregelen nemen voor energiebesparing, zoals het plaatsen van dubbelglas en kozijnen? Vraag dan de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de Rijksoverheid aan. Met deze subsidie stimuleert de overheid energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector. Per 3 januari 2022 kun je een aanvraag indienen. Er is in totaal voor €228 miljoen aan budget.

De ISDE-regeling in 2022

Als je als particulier een eigen woning bezit en deze bewoont of een appartement hebt dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken en kun je geld krijgen voor de getroffen maatregelen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende energiemaatregelen moet treffen. Je kan dus kiezen voor HR-glas + nieuwe kozijnen of bijv. isolatie en een zonneboiler.

Ook belangrijk: eerst het HR-glas en bijv. vloerisolatie laten plaatsen, dan pas de ISDE-aanvragen!

Voor wie?

Voor particuliere woningeigenaren.

Budget voor 2022

Er is €228 miljoen voor woningeigenaren.

Subsidiebedragen per m2

Voor hoogrendementsglas i.c.m. kozijnen geldt het volgende:

BedragMin. m2Min. U-waarde
HR++-glas€5381,2
Kozijnpanelen€23 1,2
Isolerende deuren€53 1,5
Triple-glas€15080,7
Kozijnpanelen€115 0,7
Isolerende deuren€150 1,0

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Via Dubbelglas-Subsidie.nl kun je in contact komen met zowel glaszetters als kozijnbedrijven. Laat hen je vrijblijvend een overzicht van de kosten/baten maken zodat je inzicht krijgt in wat deze maatregelen gaan kosten en je de komende jaren gaan opleveren met subsidie!

Wat kost dubbel glas met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparing op je energienota te krijgen.

Bronnen:
- RVO.nl