Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dubbelglas-subsidie.nl
Dubbelglas-subsidie.nl

De prijzen van dubbelglas

Wanneer je kiest voor dubbelglas, wil je natuurlijk weten hoeveel je dit gaat kosten. De prijzen kunnen behoorlijk verschillen en hangen voor een belangrijk deel af van het soort glas dat je kiest. Globaal genomen zullen de kosten voor isolerend glas liggen tussen de €65 euro en €200 euro per m2. Daarbij geldt dat hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe hoger de prijs per m2 zal zijn. HR+ glas is dus goedkoper dan HR++ glas.

Prijzen van glasisolatie

Hieronder staat een globale schatting van de kosten en de U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) per glassoort, waarbij de U-waarde de mate van warmtedoorlating aangeeft (hoe lager, hoe minder het glas de warmte doorlaat):

Soort U-waarde Kosten per m2
Enkel glas 5,8 €30
Voorzetraam excl. coating 2,8 €95
Voorzetraam incl. coating 2,0 €110
Monumentenglas 3,0 – 1,8 €100 – €150
HR glas 1,8 €65
HR+ glas 1,4 €90
HR++ glas 1,1 €160
HR+++ glas 0,6 €200

Let wel: bovenstaand overzicht is geen strikte standaard. Ook de U-waarde per glassoort kan variëren. De prijzen zijn inclusief BTW en installatie per m2.

Uurloon glaszetter

Het uurloon van een glaszetter bedraagt gemiddeld rond de €45 euro incl. BTW. En is het aan te bevelen om het glas door een professionele glaszetter te laten plaatsen, het is immers een vrij specialistische klus. De ene glaszetter rekent ook reiskosten mee, maar de andere glaszetter zal dit niet vermelden doch wel verrekenen in de prijs.

Wellicht heb je voor het plaatsen van isolatieglas ook nieuwe kozijnen nodig, die uiteraard bovenop de totale kosten komen.

Prijsverschillen tussen glaszetters

De ene glaszetter hanteert soms een andere prijs dan de andere. Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het raadzaam om bij verschillende glaszetters een offerte aan te vragen met de totale prijs per m2 incl. BTW en arbeidskosten. Zodoende kun je een goede prijsvergelijking maken.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters