Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dubbelglas-subsidie.nl
Dubbelglas-subsidie.nl

Aandachtspunten glasisolatie

Wanneer je besluit jouw woning van isolatieglas te voorzien, zijn er nog enkele aandachtspunten om in ogenschouw te nemen.

Subsidie en BTW

Sinds enkele jaren geldt isolatieglas als isolatiemateriaal, wat betekent dat de arbeidskosten voor het plaatsen van het glas in het 9%-tarief vallen. Jouw woning dient echter minimaal 2 jaar oud te zijn om in aanmerking te komen voor deze BTW-regeling.

Voor het plaatsen van isolatieglas zijn er in Nederland soms subsidieregelingen. Het verdient ook de aanbeveling om te informeren of er provinciale dan wel gemeentelijke subsidies van toepassing zijn. Als je hier meer over wilt weten kun je het beste deze website van de Rijksoverheid bezoeken: www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.

Tips isolatie van enkel glas verbeteren

Er zijn situaties denkbaar waar het nog niet mogelijk is om enkel glas te vervangen (bijvoorbeeld als het erg duur is om de kozijnen te vervangen of dit simpelweg niet kan zonder schade aan een monumentaal pand te veroorzaken). In dat geval kun je het volgende doen:

  • Wanneer je dikke gordijnen voor jouw raam hebt hangen, zal de isolerende werking in de buurt komen met die van dubbel glas. Zorg er wel voor dat de gordijnen niet de verwarming raken of er zelfs overheen hangen, aangezien de meeste warmte de kamer dan juist niet zal bereiken.
  • Je kunt ook kiezen voor een voorzetraam als je geen aanpassingen aan het kozijn kunt doen (en ook het vervangen van het kozijn niet mogelijk is). Zie pagina soorten isolatieglas.
  • Het is verder belangrijk dat de ventilatieroosters van jouw ramen altijd open staan. Je zou kunnen denken dat hierdoor de isolatiewerking verloren gaat, maar niets is minder waar. Voor jouw gezondheid en die van de bewoners is het van groot belang de woning continue van verse lucht te voorzien.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters