Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dubbelglas-subsidie.nl
Dubbelglas-subsidie.nl

Diktes

Als je dubbelglas gaat kopen voor een bestaand kozijn dan is het goed om te weten wat de dikte is van het nieuwe glas, want het is belangrijk om voor de juiste diktes te kiezen.

De diktes zijn verschillend per type glas en zijn ze op de volgende manier opgebouwd: als het eerste glaslaag bijvoorbeeld 5 millimeter dik is, de spouw 4 millimeter en het laatste laag glas 6 millimeter, dan is het totaal 15 millimeter (5-4-6 HR++ glas).

Hoe dikker het glas, hoe duurder maar is de isolerende werking in de meeste gevallen ook beter. Bij het aanschaffen van isolatieglas moet je dus rekening houden met de diktes en zou het nieuwe dubbelglas perfect in de bestaande kozijnen moeten passen.

Sponning

Het is belangrijk dat het nieuwe glas in de bestaande kozijnen past, anders zal je deze moeten laten aanpassen of ook vervangen. Oude kozijnen hebben vaak een dunnere sponning omdat vroeger geen dik glas bestond. Tegenwoordig koopt men minimaal HR++ glas, welke minimaal 4 tot 6 keer zo dik is als enkel glas. Laat daarom je ramen eerst door een glaszetter opmeten. Op die manier ben je niet verantwoordelijk voor het bestellen van de juiste ruiten. Als je zelf dubbelglas bestelt en deze daarna niet passen dan kan dat namelijk een dure grap worden. Een glaszetter weet alles van afmetingen en kan je adviseren over de mogelijkheden.

Het is goed om bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen. Op die manier krijg je een beeld van de prijzen, mogelijkheden en opties om ook dubbelglas in jouw huis te krijgen.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters