Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dubbelglas-subsidie.nl
Dubbelglas-subsidie.nl

BTW dubbelglas

Omdat de overheid tegemoet wilt komen aan particulieren die hun huis willen isoleren is enkele jaren geleden de regeling van het lage BTW-tarief ingevoerd. Deze regeling is ook in 2023 van toepassing.

De regeling houdt in dat de arbeidskosten lager uitvallen door de toepassing van dit tarief door de glaszetter. Het is dus niet zo dat je geld terugkrijgt; echter de arbeidskosten vallen op de factuur lager uit.

Een verlaging van de BTW

Dankzij de BTW-regeling hoef je over de arbeidsuren die gemoeid zijn met de plaatsing van glasisolatie niet het hoge tarief van 21% te betalen maar slechts 9%. Dat voordeel van 12% is meer dan redelijk bij de aanschaf van isolatieglas. Zie de bron: www.belastingdienst.nl

> Update: de ISDE-regeling is er nu voor particuliere huiseigenaren.

BTW op isolatieglas in het MKB

Bedrijven hebben niet veel aan het toepassen van het lage 9% BTW-tarief op de arbeidsuren. De BTW bij investeringen kan worden verrekend met de BTW die betaald moet worden en dus maakt het percentage niet veel uit. Maar aan de andere kant heeft het MKB via andere regelingen wel weer voordelen van de investering in isolatieglas.

Om bedrijven te stimuleren om te gaan investeren in duurzame energie kunnen ondernemers gebruik maken van bijv. de Energie Investeringsaftrek (EIA). Afgezien van de reguliere afschrijving mag op basis van deze investering meer dan 40% van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Met deze regeling kunnen dus voordelen worden gehaald in de bedrijfsresultaten. Ook kleinere investeringen in duurzame energie kennen een regeling voor de investeringsaftrek. Bij grote bedrijven kan gebruik worden gemaakt van de SDE+ regeling waarbij jaarlijks een subsidie wordt verstrekt aan de deelnemers in grote duurzame energieprojecten.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters