Glasisolatie

Tegenwoordig hebben de meeste woningen al isolerende ramen. Mocht je een oudere woning hebben die nog steeds voorzien is van enkel glas dan is het verstandig om nu te kiezen voor dubbelglas. Want dit bespaart jou namelijk op de stookkosten, waardoor je je investering vaak al in enkele jaren hebt terugverdiend.

Voordelen glasisolatie

Daarnaast betekent een investering in glasisolatie een waardestijging van jouw woning en ben je qua energieverbruik minder belastend voor het milieu. Voorts zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen dat isolatieglas biedt: de geluidswerende werking, is minder inbraakgevoelig en daarbij ervaar je gewoonweg meer comfort in huis. De temperatuur blijft in de winter beter behouden, en in de zomer houdt het glas de woning koeler.

Soorten glasisolatie

Er zijn een aantal soorten isolatieglas. Zo kun je kiezen voor voorzetramen, die aan bestaande ramen worden gekoppeld. Voor een echt hypermoderne isolatie kies je voor zogenaamd HR++ glas, dat middels een dun laagje onzichtbaar metaal tussen twee glasplaten een optimale isolatiewerking biedt. Tussen deze twee opties zijn er nog een aantal andere keuzemogelijkheden en worden ze aangeboden in verschillende prijsklassen. Hierbij geldt: hoe beter de isolerende werking (dus hoe meer plusjes), hoe hoger de prijs van het glas per vierkante meter.

Genoeg reden dus om isolerend glas te overwegen wanneer jouw woning hier nog niet van voorzien is. Te meer er nog steeds wel landelijke en regionale subsidieregelingen bestaan die de totale kosten behoorlijk kunnen beperken.

HR-glas

Veel mensen kiezen ervoor om hun ramen beter te isoleren. Dat is niet vreemd, aangezien de meeste warmte verloren gaat uit de woning via de ramen. Er is dus winst te boeken door de ramen te isoleren. De ramen kun je met dubbelglas isoleren, hoogrendement glas, HR+ glas of met HR++ glas. Afhankelijk van jouw budget is het mogelijk om een keuze te maken uit een van deze soorten isolatieglas. Hoe beter de isolerende werking, hoe duurder het isoleren van jouw ramen is.

Waarom voor HR+ glas kiezen?

Als je geen groot budget hebt om jouw ramen te isoleren dan kun je het beste kiezen voor een instapmodel: HR+ glasisolatie. Zeker als je enkel glas hebt dan is het een grote stap vooruit. Wat HR+ glas kost en wat de isolatiewaarden (U-waarden) zijn, kun je bekijken op de prijzen pagina.

HR++ glas

HR++ glas is tegenwoordig de standaard en kiezen veel woningeigenaren voor dit type dubbel glas. De voornaamste reden hiervoor is de prijs-kwaliteitverhouding. Deze is het meest optimale bij HR++ glas en krijg je dus echt waar voor je geld, waarbij je ook een groot deel van het warmteverlies in huis tegen kunt gaan. In vergelijking met normaal glas is de woning 2,5 keer beter geïsoleerd.

De gemiddelde kosten van HR++ glas liggen rond de €80 euro per vierkante meter.

De voordelen van HR++ isolatieglas

  • Er is beperkt warmteverlies
  • Het bespaart energiekosten
  • Het heeft een extra zonwerende optie

Vraag meerdere offertes op bij verschillende aanbieders van dubbel glas.

Wat kost dubbel glas met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!