De website www.dubbelglas-subsidie.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Glasisolatie

Tegenwoordig hebben de meeste woningen al isolerende ramen. Mocht je een oudere woning bezitten welke nog steeds voorzien is van enkel glas, is het altijd verstandig om te kiezen voor dubbelglas. Isolerend glas bespaart jou namelijk stookkosten, waardoor je jouw investering vaak al in enkele jaren hebt terugverdiend.

Voordelen glasisolatie

Daarnaast betekent een investering in glasisolatie een waardestijging van jouw woning en ben je qua energieverbruik minder belastend voor het milieu. Voorts zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen dat isolatieglas biedt: de geluidswerende werking, is minder inbraakgevoelig en daarbij ervaar je gewoonweg meer comfort in huis. De temperatuur blijft in de winter beter verdeeld en behouden, en in de zomer houdt het glas de woning koeler.

Soorten glasisolatie

Er zijn een aantal soorten isolatieglas. Zo kun je kiezen voor voorzetramen, die aan bestaande ramen worden gekoppeld. Voor een echt hypermoderne isolatie kies je voor zogenaamd HR++ glas, dat middels een dun laagje onzichtbaar metaal tussen twee glasplaten een optimale isolatiewerking biedt. Tussen deze twee opties zijn er nog een aantal andere keuzemogelijkheden en worden ze aangeboden in verschillende prijsklassen. Hierbij geldt: hoe beter de isolerende werking (dus hoe meer plusjes), hoe hoger de prijs van het glas per vierkante meter.

Genoeg reden dus om isolerend glas te overwegen wanneer jouw woning hier nog niet van voorzien is. Te meer er nog steeds wel landelijke en regionale subsidieregelingen bestaan die de totale kosten behoorlijk kunnen beperken.

De glasisolatie specialist

Het plaatsen van isolatieglas is een precieze klus die je het beste door een professionele glazenzetter kunt laten uitvoeren. Voordat je overgaat tot aankoop verdient het de aanbeveling om vooraf bij meerdere partijen een offerte aan te vragen, aangezien de prijzen onderling behoorlijk kunnen verschillen. Tevens kun je, met een landelijke subsidieregeling in gedachte, ook eerst advies inwinnen bij een gecertificeerd adviesbureau.

Kom gratis en vrijblijvend in contact met glaszetters in je regio en vergelijk het lokale aanbod. Op deze manier is het mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je nooit te veel voor je opdracht.