BTW dubbelglas

Omdat de overheid tegemoet wilt komen aan particulieren die hun huis willen isoleren is de regeling van het lage BTW-tarief ingevoerd. Deze regeling is ook in 2019 geldig.

De BTW-regeling houdt in dat de arbeidskosten lager uitvallen door de toepassing van dit tarief door de leverancier. Het is dus niet zo dat je geld terugkrijgt; de arbeidskosten vallen op de factuur lager uit.

Een verlaging van de BTW

Dankzij de BTW-regeling hoef je over de arbeidsuren die gemoeid zijn met de plaatsing van glasisolatie niet het hoge tarief van 21% te betalen maar slechts 9%. Dat voordeel van 12% is meer dan redelijk bij de aanschaf van isolatieglas. Ook in 2019 zal de regeling van kracht zijn. Zie ook: www.belastingdienst.nl

> Update: de EEH-subsidie 2019 is helaas uitgeput voor particulieren

BTW op isolatieglas in het MKB

Bedrijven hebben niet veel aan het toepassen van het lage 9% BTW-tarief op de arbeidsuren. De BTW bij investeringen kan worden verrekend met de BTW die betaald moet worden en dus maakt het percentage niet veel uit. Maar aan de andere kant heeft het MKB via andere regelingen wel weer voordelen van de investering in isolatieglas.

Om bedrijven te stimuleren om te gaan investeren in duurzame energie kan het gebruik maken van bijv. de Energie Investeringsaftrek (EIA). Afgezien van de reguliere afschrijving mag op basis van deze investering meer dan 40% van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Met deze regeling kunnen dus voordelen worden gehaald in de bedrijfsresultaten. Ook kleinere investeringen in duurzame energie kennen een regeling voor investeringsaftrek. Bij grote bedrijven kan gebruik worden gemaakt van de SDE+ 2019 regeling waarbij jaarlijks een subsidie wordt verstrekt aan de deelnemers in grote duurzame energieprojecten.

Wat kost dubbel glas met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!