Prijzen dubbelglas 2019

Wanneer je kiest voor dubbelglas, wil je natuurlijk weten hoeveel jou dit gaat kosten. De prijzen kunnen behoorlijk verschillen en hangen voor een belangrijk deel af van het soort glas dat je kiest. Globaal genomen zullen de kosten voor isolerend glas liggen tussen de €65 euro en €200 euro per m2. Daarbij geldt dat hoe hoger de isolatiewaarde is (ook wel de U-waarde genoemd), hoe hoger de prijs per m2 zal zijn. HR+ glas is dus goedkoper dan HR++ glas.

De prijzen van glasisolatie in 2019

Hieronder staat een globale schatting van de kosten en de U-waarde per glassoort, waarbij zoals gezegd de U-waarde de mate van isolatie aangeeft (hoe lager, hoe beter de isolatie):

Soort U-waarde Kosten per m2
Enkel glas 5,8 €30 euro
Voorzetraam excl. coating 2,8 €95 euro
Voorzetraam incl. coating 2,0 €110 euro
Monumentenglas 3,0 - 1,8 €100 euro - €150 euro
HR glas 1,8 €65 euro
HR+ glas 1,4 €90 euro
HR++ glas 1,1 €160 euro
HR+++ glas 0,6 €200 euro

Let wel: bovenstaand overzicht is geen strikte standaard. Ook de U-waarde per glassoort kan variëren. De prijzen zijn inclusief BTW en installatie per m2.

Uurloon glaszetter

Het uurloon van een glaszetter bedraagt gemiddeld rond de €45 euro incl. BTW. Toch is het aan te bevelen om het glas door een professionele glaszetter te laten plaatsen, het is immers een vrij specialistische klus. De ene glaszetter rekent ook reiskosten mee, maar de andere glaszetter zal dit niet vermelden doch wel verrekenen in de factuur.

Wellicht heb je voor het plaatsen van isolatieglas ook nieuwe kozijnen nodig, die uiteraard bovenop de totale kosten komen.

Prijsverschillen tussen glaszetters

De ene glaszetter hanteert soms een andere prijs dan de andere. Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het raadzaam om bij verschillende glaszetters een offerte aan te vragen met de totale prijs per m2 incl. BTW en arbeidskosten. Zodoende kun je een goede prijsvergelijking maken.

Wat kost dubbel glas met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!