Energiebesparing Eigen Huis (EEH)

Laatst bijgewerkt: 30 januari 2019
De EEH-subsidie is helaas voor particulieren uitgeput! Alleen VvE-ers kunnen aanspraak maken op deze regeling. Houd deze pagina in de gaten voor het geval er in de toekomst weer dubbelglas subsidies voor particulieren beschikbaar worden gesteld!

Er was ruim €60 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen in woningen voor particulieren en VvE-ers (bron: Staatscourant).

De EEH subsidie: 2016 - 2018

Als je bij een VvE bent aangesloten dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken en kun je geld krijgen indien je van plan bent om isolerende maatregelen in je pand te treffen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende isolatiesoorten moet toepassen. In dat geval kun je ongeveer 20% van de isolatiekosten terugkrijgen. VvE’ers kunnen subsidie krijgen voor energieadvies, begeleiding en een onderhoudsplan laten maken.

Het budget voor particulieren is uitgeput! Ben je een VvE-er? Dan kun je op de website van de RVO meer over deze regeling vinden.

Voorwaarden

Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Echter moet je er minimaal 1 ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden. Ook voor aanvullende maatregelen is het mogelijk om subsidie te krijgen, bijvoorbeeld als je kiest voor driedubbel glas in plaats van normaal isolatieglas (nog een stapje extra).

Je kon vanaf 15 september 2016 via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken uitvoert, een aanvraag indienen. De regeling eindigt op 31 december 2018 of wanneer de subsidiepot vroegtijdig leeg is.

Voor wie?

Voor VvE’ers.

Budget 2019

Er is geen budget meer voor woning-eigenaren. Voor VvE-ers is er iets meer dan €5 miljoen euro over.

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Belangrijkste voorwaarde

In de Staatscourant en op de website van de Rijksoverheid staat het volgende als belangrijkste voorwaarden: 'De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt'. Dit betekent dus dat je voor bijvoorbeeld hoogrendementsglas en een andere soort isolatie zoals vloerisolatie moet kiezen.

Via Dubbelglas-Subsidie.nl kun je in contact komen met zowel glaszetters als isolatiebedrijven. Laat hen je een overzicht van de kosten/baten maken zodat je inzicht krijgt in wat deze maatregelen gaan kosten en je de komende jaren gaan opleveren met subsidie!

Wat kost dubbel glas met/zonder subsidie?

Vraag gratis offertes op bij glaszetters in jouw regio en vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en de besparing op je energienota te krijgen. Gratis en vrijblijvend!

Bronnen:
- RVO.nl