De website www.dubbelglas-subsidie.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Energiebesparing Eigen Huis (EEH)

Laatst bijgewerkt: 9 april 2018
Er was ruim €60 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen in woningen voor particulieren en VvE-ers, dat staat in de Staatscourant van 1 september 2016.

Als je een huis hebt of bij een VvE bent aangesloten dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken en kun je geld krijgen indien je van plan bent om isolerende maatregelen in je pand te treffen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende isolatiesoorten moet toepassen. In dat geval kun je ongeveer 20% van de isolatiekosten terugkrijgen. VvE’ers kunnen subsidie krijgen voor energieadvies, begeleiding en een onderhoudsplan laten maken.

Update: het budget voor particulieren is uitgeput!

Voorwaarden in 2018

Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Echter moet je er minimaal 1 ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden voor deze subsidie. Ook voor aanvullende maatregelen is het mogelijk om subsidie te krijgen, bijvoorbeeld als je kiest voor driedubbel glas in plaats van normaal isolatieglas (nog een stapje extra).

Je kunt vanaf 15 september 2016 via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken uitvoert, een aanvraag indienen. De regeling eindigt op 31 december 2018 of wanneer de subsidiepot vroegtijdig leeg is.

Voor wie?

Voor particuliere woningeigenaren die ook zelf in hun koophuis wonen en VvE’ers.

Budget 2018

Er is geen budget meer voor woning-eigenaren. Voor VvE-ers is er iets meer dan 3.5 miljoen euro over.

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Belangrijkste voorwaarde

In de Staatscourant en op de website van de Rijksoverheid staat het volgende als belangrijkste voorwaarden: ‘De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt‘. Dit betekent dus dat je minimaal voor bijvoorbeeld hoogrendementsglas en een andere soort isolatie zoals vloerisolatie moet kiezen.

Via Dubbelglas-Subsidie.nl kun je in contact komen met zowel glaszetters als isolatiebedrijven. Laat hen je een overzicht van de kosten/baten maken zodat je inzicht krijgt in wat deze maatregelen gaan kosten en je de komende jaren gaan opleveren met subsidie!

Vraag 1) glaszetters offertes op, daarna 2) isolatie offertes en dien vervolgens 3) een aanvraag bij het eLoket van de RVO in. Stapje verder gaan en je woning nog beter isoleren? Dan kun je ook kiezen voor isolatiekozijnen met HR+++ glas voor een extra bonus.

Kom vrijblijvend in contact met glaszetters in jouw regio en vergelijk het lokale aanbod. Op deze manier is het mogelijk om te besparen op de kosten die je moet maken. En betaal je niet te veel voor jouw opdracht.

Bronnen:
RVO.nl